StarQuantum

مکانیک کوانتوم و کیهان شناسی

StarQuantum

مکانیک کوانتوم و کیهان شناسی

بایگانی

نمای خیره کننده سیاره مشتری

چهارشنبه, ۵ آذر ۱۳۹۹، ۰۶:۰۶ ب.ظ

استار کوانتوم: چرا این نوارهای ابری رنگارنگ سیارۀ مشتری را محاصره کرده‌اند؟ لایۀ بالایی جو مشتری به مناطق نوری و کمربندهای تاریک تقسیم شده که به مرور تمام این سیارۀ غول‌پیکر را طی می‌کنند. این بادهای افقی سرعت زیادی دارند – بیش از 300 کیلومتر در ساعت – که باعث گسترش این مناطق در کل سیاره می‌شود.

آنچه که باعث ایجاد این بادهای شدید می‌شود، همچنان به عنوان موضوع تحقیق باقی مانده است. تصور می‌شود که این نوارهای منطقه‌ای با گاز ِ طغیان شده، شامل ابرهای نسبتاً مات آمونیاک و آب هستند که نور را از جو پایین و تاریک مسدود می‌کنند. این تصویر که توسط فضاپیمای رباتیک جونو در سال 2017 ثبت شده، منطقه‌ای روشن و با جزئیات بالا از این غول گازی را نشان می‌دهد. جو مشتری عمدتأ هیدروژن و هلیوم شفاف و بی‌رنگ است، گازهایی که تصور نمی‌شود در ایجاد رنگ‌های طلایی و قهوه‌ای نقش داشته باشند.

اینکه چه ترکیباتی این رنگ‌ها را ایجاد می‌کنند موضوع دیگری برای تحقیق است – اما فرض می‌شود که شامل مقادیر کمی گوگرد و کربن تغییر یافته در نور خورشید باشد. یافته‌های زیادی از داده‌های جونو بدست آمده، از جملۀ این که آب 0.25 درصد از مولکول‌های ابر سطح بالا در نزدیک استوای مشتری را تشکیل می‌دهد، یافته‌ای که نه تنها برای درک جریان‌های سیارۀ مشتری مهم است، بلکه برای تاریخچه آب در کل منظومه شمسی نیز حیاتی است.

سایت علمی استار کوانتوم

 

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی