StarQuantum

مکانیک کوانتوم و کیهان شناسی

StarQuantum

مکانیک کوانتوم و کیهان شناسی

بایگانی

احتمالا "جهان های موازی"بیشماری وجود دارد!

يكشنبه, ۱۹ آبان ۱۳۹۸، ۰۳:۰۹ ب.ظ

استارکوانتوم: «کاملا امکان‌پذیر است که جهان‌های موازی مختلفی وجود داشته باشد که در آنها تصمیم‌های مختلفی می‌گیرید، اما این گفته فیزیکدانان به چه معناست؟»

به گزارش استارکوانتوم، این جنبه‌ای از واقعیت است که ما آن را بی‌اهمیت می‌پنداریم؛ یک جسم میتواند در جهان وجود داشته باشد، صرف نظر از اینکه به آن نگاه کنید یا خیر. اما فیزیکدانان نظری و کوانتومی برای سال‌های متمادی به دنبال بررسیِ احتمال تفسیر «جهان‌های متعدد» از واقعیت بوده‌اند که نشان میدهد هر زمان دو چیز بتواند اتفاق بیفتد، امکان تقسیم آن به واقعیت‌های موازی جدید وجود دارد. اساسا، آنها فکر می‌کنند ما انسان‌ها در یکی از شاخه‌های چندجهانی پیشرفته زندگی می‌کنیم؛ یعنی تقریبا بینهایت نسخه از ما وجود دارد که توان اتخاذ هر تصمیم دیگری را در زندگی‌مان داشته باشد.

فیزیکدان «شان کارول» از موسسه فناوری کالیفرنیا در کتاب جدیدش تحت عنوان «چیزی عمیقا پنهان» به این مسئله می‌پردازد. کارول در مصاحبه جدیدی با شبکه «NBC» موضع خود را دربارۀ این مسئله بطور شفاف اعلام کرد. به باور او، نظریه «جهان‌های متعدد» امکان‌پذیر است. وی گفت: « کاملا امکان‌پذیر است که جهان‌های مختلفی وجود داشته باشد که در آنها تصمیم‌های مختلفی می‌گیرید. ما صرفا از قوانین فیزیک تبعیت می‌کنیم.»

 

پس اگر می‌گوییم جهان‌های متعددی وجود دارد، تعداد آنها دقیقا چقدر است؟

کارول مدعی شد: «ما نمیدانیم که آیا تعداد این جهان‌ها بینهایت است یا خیر، ولی قطعا باید تعداد بسیار زیادی باشد. مثلا بعید است که تعدادشان فقط ۵ عدد باشد. باید این دیدگاه از جهان را نیز مد نظر قرار داد که در آن، “واقعیت فیزیکی” با ناظر ارتباط پیدا می‌کند. قبل از اینکه به جسمی نگاه کنید، چه یک الکترون باشد، چه اتم و یا هر چیز دیگری، این جسم در موقعیت مکانی قطعی قرار ندارد. این محتمل است که آن را در مکانی دیگر ببینید، اما در هیچ مکان مشخصی قرار ندارد.»

کارول اولین نفری نیست که احتمال واقعیت‌های متعدد ِ جایگزین را بررسی کرده است. محققانی که راه استیون هاوکینگ و اروین شرودینگر را در پیش گرفته‌اند، بر این باورند که “جهان‌های موازی” دیگری هم وجود دارند. هاوکینگ در آخرین کار تحقیقاتی خود نشان داد که به پاس قوانین مکانیک کوانتومی، بیگ بنگ می‌توانست بینهایت جهان را در اختیارمان بگذارد، و نَه یکی. قابلیت دیدار از جهان‌های موازی دیگر موضوعی است که بارها و بارها در فیلم‌های علمی-تخیلی به تصویر کشیده شده است، اما کارول ابراز امیدواری نمی‌کند. او در پایان گفت: «جهان‌های دیگر با یکدیگر وارد برهم‌کنش نمی‌شوند؛ آنها به هیچ روشی بر روی هم تاثیر نمی‌گذارند.»

مولف: مصطفی جمالی فر/سایت علمی استار کوانتوم

 

 

نظرات  (۲)

سلام، واقعا مفید بود برام

من با گوشی اومدم اینجارو سیو کردم بعد دوباره میام

سنباد

ممنونم واقعا

پاسخ:
خواهش می کنم لطف دارید

سلام خسته نباشید چجوری میشه وارد یک جهان موازی شد

پاسخ:
سلام از طریق کرم چاله برای اطلاعات بیشتر به موضوع "نجوم" بخش "کیهان شناسی" مراجعه فرمایید